Hjem / Uncategorized / Information om slange avl

Seneste nyt

16 jul
Uncategorized
108 views
0 kommentarer

Information om slange avl

Information om slange avl. Slangeavl er en proces med udvælgelse og krydsning af forskellige typer slanger for at producere afkom med ønskede egenskaber. Det er en gren af dyrehold og har været praktiseret i århundreder. Målene for slangeavl omfatter produktion af slanger med forbedret mælkeproduktion, kødkvalitet, sygdomsresistens og konformation. Slangeavl bruges også til at producere slanger, der er bedre egnet til specifikke miljøer eller formål, såsom væddeløb eller trækarbejde.Denne plejevejledning er designet specifikt til følgende arter af slanger: Kongepython (Python regius), tæppepython (Morelia spilota), børnepython (Antaresia childreni og Antaresia maculosa) og King boa (Boa constrictor).

hvordan man fodrer slanger 

hvordan man fodrer slanger 

Slanger, der lever i naturen, spiser primært små pattedyrs byttedyr. Men de er også i stand til at spise andre døde dyr, såsom nydræbte eller optøede mus, ørkenrotter, rotter og kaniner. I fangenskab vil de fleste slanger hurtigt vænne sig til at tage imod døde byttedyr i form af nydræbte eller optøede mus, ørkenrotter, rotter og kaniner.

Slangen skal ikke tilbydes mad, før den har været i sit nye terrarium i 1-2 uger. Der skal selvfølgelig altid være en skål med rent vand i terrariet. Hvis slangen efter 2-3 forsøg over en periode på 14 dage fortsætter med at nægte at tage et dødt byttedyr af en passende størrelse, kan du blive nødt til at tilbyde den et levende byttedyr af en passende størrelse. Husk at kvælerslanger er aktive i skumringen, hvorfor det ofte er bedst at tilbyde mad, når belysningen i terrariet og rummet er svag. Hvis slangen nægter at tage

Information om Terrarium Indretning 

Information om Terrarium Indretning 

Det er meget vigtigt, at dit terrarium altid er rent, så det er vigtigt at indrette det på en måde, der gør det nemt at rengøre. En måde at gøre dette på er at arrangere genstandene i terrariet, så du nemt kan fjerne urin og afføring. Mange bruger avispapir som basislag, hvilket ikke er smukt, men praktisk. Du kan også bruge tør spagnum eller “miljøsengetøj”. Nogle gange bruges der også grus, men det er svært at holde lugtfrit.

Temperaturen i terrariet bør have et interval på 20-50 grader celsius fordelt over terrariets areal, så dyrene altid kan finde et sted med en passende temperatur til dem. Brug altid et termometer til at kontrollere, at temperaturen i terrariet har dette område.

I terrariet skal der være nogle store klatregrene, hvor slangen kan få motion, samt gerne flere gode skjul, hvor slangen kan gemme sig,

Sørg for, at slangen ikke bliver varm på varmelamper og varmelegemer. Størrelsen af terrariet vil afhænge af størrelsen af slangen. For eksempel kræver kongeboaer naturligvis meget store terrarier på mange kubikmeter som voksne, hvorimod hugorme normalt kan holdes i terrarier på 400-600 liter. Vær opmærksom på, at pladsen skal øges med ca. faktor 1,5 for hvert ekstra dyr, der sættes ind i terrariet. Placer en swimmingpool med rent vand i terrariet til alle kvælende slanger som et bad, især under udklækningsprocessen.

Terrariet skal altid være rent

Terrariet skal altid være rent

Terrariet skal altid holdes rent. Hverken du eller slangen kan tåle at terrariet lugter dårligt. Kvælerslanger udsender normalt urin og afføring med flere dages mellemrum. Du bør fjerne urin og afføring, hver gang slangen er tømt, og vaske de snavsede dele af terrariet med sæbe.

Hvordan behandles det? 

Hvordan behandles det? 

Som familiekæledyr er kvælerslanger ikke rigtig sådan. Det er dyr, som folk interesserer sig for og studerer på afstand. Slanger nyder at blive håndteret lige så lidt, som fisk i akvarier gør, men de kan vænne sig til det, hvis det for eksempel er en del af rutineplejen af terrariet. Du bør altid vaske dine hænder, før du rører ved din slange, især hvis du lige har rørt ved noget, der lugtede mus eller rotter. Hvis du gør dette, reduceres risikoen for, at din slange forveksler dine hænder med at være byttedyr og angriber dig. De fleste slanger vil dog genkende deres fejl og flygte, når de har chancen. Du bør også vaske dine hænder efter håndtering af din slange, så du ikke spreder sygdomme eller parasitter til andre krybdyr i din husstand.

Når du skal tage din slange med hjem, skal du sørge for at gøre det på en rolig og konsekvent måde. Tag dig god tid, så slangen føles behagelig og tryg omkring dig. Og hvis slangen er længere end 3 meter, skal der være én person for hver 1,5 meter længde. Børn bør ikke håndtere slanger alene – lad en voksen hjælpe dem.

Aktiver slanger 

Aktiver slanger 

Da kvælerslanger ikke skal aktiveres, er det vigtigt at have gode klatregrene og skjulesteder i deres terrarium, så slangerne kan føle sig trygge.

Slangers livscyklus og reproduktion 

Slangers livscyklus og reproduktion 

Vær forsigtig, når du adopterer en ny kæleslange, da de kan vokse hurtigt og blive meget store og kraftige. For eksempel kan en nyudklækket kongeboa blive op til 1,5 meter lang på få år, hvis den bliver passet ordentligt på! Sørg også for at overveje dyrets potentielle levetid; for eksempel kan en kongeboa leve op til 40-50 år. Adopter kun et dyr, som du også er i stand til at tage dig af, når det vokser fra dig.

Sundhed og sygdom i slanger 

Sundhed og sygdom i slanger 

Giv den nye slange så meget ro og plads som muligt, når du tager den med hjem. Det er sandsynligvis meget stresset efter at være blevet købt og flyttet, så giv det lidt tid til at tilpasse sig.

Det er aldrig en god idé at holde slanger og skildpadder i samme terrarium. Salmonellabakterierne, der er naturligt til stede i skildpaddernes tarmsystem, kan ikke tåle de fleste slanger godt.

Hvis du observerer nogle af følgende tegn hos krybdyr på grund af mangel på vitamin A, er det vigtigt at tage skridt til at rette op på situationen så hurtigt som muligt: nedsat eller ophørt appetit, rødme og/eller belægning i munden, hævet eller lukket øjne, åndedrætsbesvær og problemer med huden. Hvis de ikke behandles, kan disse problemer føre til alvorlige bivirkninger såsom sult eller død.

Slanger er væsner, der er meget afhængige af A-vitamin, så hvis de ikke får nok af det, vil symptomer ofte kun ses i løbet af nattevagten. Mindre eller større stykker gammel hud forbliver på plads og kan føre til betændelse i huden.

Hvis du ikke får nok D3-vitamin eller den rette balance mellem calcium og fosfor, vil dine knogler udvikle sig forkert. Dette kan få dem til at blive bløde eller let knække. I nogle tilfælde kan dette endda føre til kæbeknogleabnormiteter, der gør et dyr ude af stand til at spise.

Der er enkelte sygdomme, som en krybdyrsdyrlæge skal behandle dyret for, og det vil kræve en ændring af dyrets kost.

Slanger kan også pådrage sig parasitter (såsom blodmider), som kræver veterinærbehandling.

Det er vigtigt, at du behandler din kvælerslangeart med den største respekt. For at gøre dette skal du læse op på arten og hvordan du plejer den ordentligt. Følgende litteratur kan være nyttig:

slange

Artikel oversigt 

Så der har du det. Alt du behøver at vide om slangeavl. Vi håber, at du fandt denne information nyttig, og at den vil hjælpe dig i dine fremtidige bestræbelser. Hvis du har spørgsmål eller gerne vil dele dine egne erfaringer, er du velkommen til at efterlade en kommentar nedenfor. Tak fordi du læste med!

maxi

slange

wael82
Author: wael82

Skriv et svar