Hjem / Uncategorized / Hvornår skal hvalpe stopper med at die?

Seneste nyt

19 jul
Uncategorized
52 views
0 kommentarer

Hvornår skal hvalpe stopper med at die?

Hvornår skal hvalpe stopper med at die? Hvalpe bør stoppe med at amme, når de er fravænnet, hvilket typisk er omkring 6-8 ugers alderen. Forud for dette bør hvalpe fodres med deres modermælk, da den er spækket med næringsstoffer og antistoffer, der vil hjælpe dem med at forblive sunde. Når hvalpe er vænnet fra, kan de fodres med et kommercielt hvalpefoder eller en diæt godkendt af en dyrlæge.

Under fødslen hunde 

Under fødslen hunde 

Det er en klog idé at placere hvalpene i en varm boks under selve fødslen, for at forhindre tæven i at gøre dem ondt. En kasse kan opvarmes ved at placere en varmedunk i den, eller fylde den med ukogte ris, der er mikroovn.

Efter fødslen overføres hvalpene tilbage til tæven. På dette tidspunkt frigives oxytocin, som sammen med at gøre tæven laktat, så hvalpene kan drikke, også trækker livmoderen sammen igen.

De første uger med kælvning af hunde 

De første uger med kælvning af hunde 

For at holde hvalpene trygge og varme, bør de opbevares i et rum, der er behageligt ved 30-33 grader Celsius på deres første dag. Herefter vil 26-30 grader celsius være passende de næste par uger. Hvalpenes øjne åbner sig efter 9-12 dage, og deres ører åbner sig omkring 14 dage. Når tæven slikker hvalpene bagpå, stimulerer det dem til at tisse og tisse.

Tid til fravænning af hvalpe 

Tid til fravænning af hvalpe 

Under fravænningsprocessen er det vigtigt at sikre sig, at hvalpene til enhver tid har adgang til frisk vand.

Hvalpe vil normalt blive fravænnet omkring 7-8 uger gamle

Efter fravænning af hvalpene 

Efter fravænning af hvalpene 

Det er vigtigt, at hunden får en kvalitetsdiæt fra start. Forskellige fødevarer er designet specielt til små, mellemstore eller store hunderacer. Når du køber foder til din hvalp, skal du sørge for at vælge et produkt, der er lavet specielt til små, mellemstore eller store hunderacer. Voksne hunde over 25 kg i vægt anses for at være store racer.

Hvordan foregår graveringen? 

Hvordan foregår graveringen? 

Prægning begynder omkring 4 til 12 uger gammel hos hvalpe. Processen stopper dog ikke brat – den aftager gradvist, efterhånden som hvalpen bliver mere opmærksom på ting, der anses for at være “fremmede”. I løbet af denne tid er det vigtigt, at din hvalp bruger masser af tid sammen med dig og medlemmer af din familie. Det er også vigtigt, at din hvalp bliver introduceret til det miljø, den skal leve i – for eksempel hvis du planlægger at få en hund til at køre i tog en dag. Det kan være svært at vænne en ældre hund til et tog, når den først er blevet præget af ideen fra en tidlig alder.

Ormekur til hvalpe 

Ormekur til hvalpe 

Næsten alle hvalpe er født med bændelorm, som er parasitter, der er i dvale hos moderen og vækkes, når hun bliver gravid. Ormene vandrer derefter til hvalpene, så det er vigtigt, at din hvalp bliver behandlet for orme mindst to gange i løbet af dens levetid. For eksempel kan de som 4, 6 og 8 uger gamle få en ormekur. Husk også at behandle moderen – hendes ormebyrde kan nedsætte hendes hvalpes helbred.

Hvornår skal man sætte ID-mærket til en hvalp 

Hvornår skal man sætte ID-mærket til en hvalp 

Alle hvalpe skal ID-mærkes inden de fylder fire måneder. Så hvis du har købt en hvalp, der hverken er øremærket eller chipmærket, skal du have den chipmærket. Chippen er placeret lige under huden på venstre side af halsen. Hvalpen kan få indsat chippen hos dyrlægen sammen med sine vaccinationer.

Hvornår vaccineres hvalpe? 

Hvornår vaccineres hvalpe? 

Det er en god idé at få din hvalp vaccineret. Som tommelfingerregel gælder det, at hvis hvalpen er født af en uvaccineret tæve, eller hvis den er udsat for et øget infektionstryk, skal den vaccineres ved 8, 12 og 16 ugers alder. Hvis hvalpen er født af en regelmæssigt vaccineret tæve, skal den vaccineres ved 12 og 16 ugers alderen. Ulempen ved at vaccinere tidligt er, at hvalpen har antistoffer fra moderen i blodet, og den reagerer ikke så godt på vaccinen. Alle vaccinerne har ét fællestræk: Hunden skal vaccineres igen et år efter sin sidste vaccination og derefter en gang om året.

I Danmark vaccineres hunde mod en række sygdomme, herunder hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse. Nogle ejere vælger også at få deres hund vaccineret mod leptospirose og parainfluenza. Skal hunden rejse uden for Danmark, skal den være vaccineret mod rabies.

Hvornår skal hvalpe stopper med at die?

Sidst i artiklen om hvalpe 

Vi håber, du nød denne artikel og fandt den informativ. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, bedes du efterlade dem nedenfor. Vi vil meget gerne høre fra dig!

maxi dog

wael82
Author: wael82

Skriv et svar