Hjem / Uncategorized / Hvilke sygdomme kan hunde få?

Seneste nyt

21 jul
Uncategorized
85 views
0 kommentarer

Hvilke sygdomme kan hunde få?

Hvilke sygdomme kan hunde få? Hunde er modtagelige for mange af de samme sygdomme som mennesker, men der er også nogle, der er unikke for dem. Her er en liste over nogle almindelige sygdomme hos hunde, og hvad du kan gøre for at forhindre dem.

Hvad er tegnene på, at din hund er syg? 

Hvad er tegnene på, at din hund er syg? 

Hunden er kendt for at være en ven for mennesker. Men ligesom mennesker kan blive syge, kan hunde også.

Forskellen mellem mennesker og hunde er, at vi er i stand til at udtrykke vores følelser gennem vores mund. Det kan hunde ikke, så det er op til os som deres ejere at være opmærksomme på, om de har det dårligt – og i så fald reagere derefter.

Hvilke fysiske tegn fortæller dig, at din hund er syg? 

Hvilke fysiske tegn fortæller dig, at din hund er syg? 

Der er flere fysiske tegn på sygdom. Hvis du bemærker noget af følgende, skal du sørge for at se en læge eller sygeplejerske: feber, diarré, opkastning, tynd pels, voldsom kløe eller kløe.

Hvad tyder en ændring i din hunds adfærd på? 

Hvad tyder en ændring i din hunds adfærd på? 

Der er mange tegn, der kan indikere, at din hund er syg. Den nemmeste måde at holde styr på deres helbred på er ved at kende dem godt. Når du kender deres typiske adfærd, vil du hurtigt kunne mærke eventuelle ændringer.

Nyder din pelsede ven gåture på det seneste? Men på det seneste har det været svært at slæbe dem ud af døren? Det kan være, fordi der er noget i vejen. Det samme kan siges, hvis deres appetit eller tørst pludselig er faldet.

Når det kommer til hunde, kan store vægtudsving og ændringer i aktivitet være et tegn på, at kæledyret ikke har det godt. Men der er ingen grund til bekymring – selvom din hvalp altid er træt og livlig den ene dag og sløv den næste, er der en god chance for, at der er noget galt. En stigning i aktivitet og aggression kan også være en indikation på sygdom.

Sygdom kan tage tid at udvikle sig. I de tilfælde, hvor dette sker, kan det være svært at afgøre, om din hund har taget et par ekstra kilo på omkring hofterne, eller om den har tabt sig. Derfor er det vigtigt altid at holde øje med din hunds vægt for at få et klart billede af dens helbredstilstand.

Hvordan skal du opføre dig? 

Hvordan skal du opføre dig? 

Det er altid bedst at kontakte en dyrlæge, så snart du bemærker fysiske symptomer. Mange hundeejere tror, at hvis de bare er tålmodige, vil symptomerne til sidst forsvinde af sig selv. Men hvis du venter med at kontakte en dyrlæge, kan din hunds tilstand forværres.

Hvorfor slikker hunden sig om munden? 

Hvorfor slikker hunden sig om munden? 

Når din hund bliver ældre, øges risikoen for helbredsproblemer. Det skyldes især, at mange organer i kroppen har arbejdet uafbrudt i årevis. Disse organer svækkes derfor naturligt efter længere tids slid. Derudover reduceres modstanden, og kroppen bliver mere modtagelig for infektionssygdomme. Endelig tager mange kroniske sygdomme flere år at udvikle sig, og de ses kun hos ældre dyr.

Hvilke sygdomme rammer den store hund? 

Hvilke sygdomme rammer den store hund? 

Årsager til at udvikle kræft er ikke godt forstået, men der er et par faktorer, der kan bidrage. Kræft begynder, når celler i kroppen vokser og deler sig ude af kontrol. Symptomerne varierer afhængigt af, hvor kræftcellerne er placeret, men kan generelt kategoriseres i to grupper: dem, der forekommer på overfladen af kroppen (såsom en tumor eller klump), og dem, der forekommer i organer eller væv (kendt som metastaser). ).

Symptomer på kræft kan variere meget afhængigt af, hvor kræften er placeret. Hvis kræftcellerne er placeret i nærheden af en kropsåbning såsom mund, næse, øjne, endetarm eller kønsorganer, kan symptomer omfatte åndedrætsbesvær, synke, tyggeproblemer, blødning fra disse områder, mavehævelse og smerte, nedsat appetit og vægt. tab, træthed og koncentrationsbesvær. Hvis kræften spreder sig til andre dele af kroppen, såsom lunger eller knogler, kan symptomerne omfatte åndenød, hoste blod eller slim op, brystsmerter, når du prøver

Hvad er orale sygdomme for hunde 

Hvad er orale sygdomme for hunde 

Der er mange forskellige orale sygdomme, såsom dental byld, tandkødsbetændelse (parodontitis), tandkødssvulst (epulis) og tandsten. De kan alle være forårsaget af mange forskellige sygdomme i mundhulen, så det er vigtigt at konsultere en dyrlæge for mere information. Næsten alle mundsygdomme kan forebygges og helbredes gennem regelmæssige tandeftersyn.

Symptomer på en oral sygdom kan omfatte dårlig ånde, rødt tandkød, tandbelægning, løse tænder, modvilje eller besvær med at tygge og øget spytudskillelse. Hvis tilstanden har stået på i lang tid, kan din hund også tabe sig.

Hvad er knogleskørhed hos hunde? 

Hvad er knogleskørhed hos hunde? 

Slidgigt er forårsaget af overforbrug af kroppens bevægelige led. Når led er overudnyttet, kan det føre til en vævsreaktion i form af knogletumorer og små knoglespidser nær led. Disse vævsreaktioner forårsager smerte. Slidgigt kan være arvelig.

Symptomer:
Hunden får svært ved at rejse sig samt besvær med at gå på trapper og springe. Hunden kan få en stiv og usikker gang. Musklerne kan svinde ind. Hunden kan være nedstemt og ytre smerte.

Hvad er hundes urinvejssygdomme? 

Hvad er hundes urinvejssygdomme? 

Der er et par tilstande, der kan føre til urinvejsproblemer hos hunde. Det ene er, når der dannes små sten fra hundens affaldsstoffer. Disse sten kan sætte sig fast i blæren, hvilket forårsager betydelige problemer. Hvis disse sten ikke fjernes fra kroppen i samme hastighed, som de dannes, kan de i sidste ende vokse til større sten, der er sværere at fjerne. Et andet problem, der kan opstå, er, hvis urin bliver fanget mellem blæren og urinrøret (røret, der fører urin ud af kroppen). Dette kan forårsage betændelse og i sidste ende føre til urinvejsinfektion (UTI).

Symptomer:

Besværlig og smertefuld vandladning, rødt blod i urinen, små aflejringer af urin.

Sygdomme med nyresvigt for hunde 

Sygdomme med nyresvigt for hunde 

Nyresvigt er en nedsat eller ophørt funktion af nyrerne. Dette kan være forårsaget af mange forskellige faktorer, men opstår oftest som følge af aldring eller sygdom. En tilstand, hvor nyrerne ikke længere er i stand til at koncentrere urin og rense blodet tilstrækkeligt for affaldsstoffer. Nyrerne producerer et hormon, der er vigtigt for dannelsen af røde blodlegemer. Denne hormonproduktion ophører eller falder ved nyresvigt.

Nogle tegn på, at din hund kan være syg, er øget vandladning og drikkeri, vægttab, opkastning og nedsat appetit. Hunden kan også have tynd afføring, blegt tandkød, sår i mundhulen, dårlig ånde. Hunden kan blive deprimeret og svag.

Hvad er enuresis hos hunde? 

Hvad er enuresis hos hunde? 

Der er flere grunde til, at en hunds lukkemuskel og urethrale lukkemuskel kan blive svækket. Dette kan gøre det svært for kæledyret helt at stoppe urinstrømmen. Derudover kan ældre hunde udvikle urininkontinens som følge af langvarige urinvejsinfektioner, blæresten, en forstørret blærehalskirtel eller kræft i blæren.

Din hund har frekventeret det område, hvor han eller hun tisser, og der er urin eller urindråber i hundens kurv eller et sted, hvor din hund sover og opholder sig.

Hjerte og kredsløbssygdom hos hunde 

Hjerte og kredsløbssygdom hos hunde 

Der er mange forskellige sygdomme, der kan påvirke hjertet og kredsløbet, hvoraf nogle er kendt som hjertesvigt og forstørret hjerte. Hjertesvigt er et udtryk, der repræsenterer en tilstand, hvor hjertet ikke længere kan pumpe nok blod rundt i kroppen til at opfylde væsentlige behov. Forstørret hjerte er en anden betegnelse for denne samme tilstand, som refererer til en forstørret hjertemuskel.

Symptomer på denne tilstand kan omfatte:

Hunden viser modvilje mod motion og bliver let træt. De kan hoste ofte om natten, have åndenød, tabe sig og have udtryk for smerte. I sjældne tilfælde kan hunden besvime.

Hvad er en leversygdom hos hunde? 

Hvad er en leversygdom hos hunde? 

Leversvigt er en tilstand, hvor leveren ikke fungerer korrekt. Årsager til leversvigt kan skyldes bakteriel, viral eller forgiftningsinfektion.

Hvis du oplever nogle af følgende symptomer, skal du kontakte en læge: opkastning, nedsat appetit, øget lyst til at drikke, vægttab, øget abdominal volumen, nedtrykte humørsvingninger, mærkelig adfærd og usædvanlig tørst.

Hepatitis hos hunde 

Hepatitis hos hunde 

Hepatitis er en infektion forårsaget af en virus kaldet adenovirus. Adenovirus findes over hele verden og er meget smitsom. Vaccination kan beskytte dig mod at få sygdommen.

Hvad er nogle almindelige symptomer på influenza?

Feber, depression, nedsat appetit, øget tørst, øjenbetændelse, mavesmerter, opkastning.

Hvad er hunde genitale sygdomme? 

Hvad er hunde genitale sygdomme? 

Prostataforstørrelse er en tilstand, der kun rammer hanhunde. Blærehalskirtlen kan blive forstørret, hvilket får urinrøret til at rage ud af kroppen. Denne sekretion er med til at sikre, at hanhundesæden overlever, indtil befrugtning af tævehundens æg er mulig.

Symptomer på urininkontinens hos hunde kan omfatte: hyppig vandladning, små mængder urin, der udstødes, besvær med at afsætte urin og afføring og blod i urinen.

Der er mulighed for betændelse i livmoderen hos hunde. Dette kan være forårsaget af en infektion med bakterier. Det ses oftest 1-2 måneder efter en termin, og forekommer oftest hos hunde over 5-6 år.

Nogle tegn på, at din hund kan opleve en urinvejsinfektion (UTI) inkluderer øget tørst, producerer større mængder urin og en oppustet mave. Skeden kan også blive uklar af bakterier, og der kan være flydende udflåd fra skeden. I nogle tilfælde kan din hund opleve feber, nedsat appetit, vægttab og føle sig sløv eller deprimeret.

Ovariel ubalance er en hormonel ubalance i æggestokken. Dette kan være forårsaget af cyster eller kræft. Øget produktion af det kvindelige kønshormon østrogen vil resultere.

Symptomer på denne tilstand kan omfatte pelstab omkring hundens ydre kønsorganer, lyske og flanker. Løbetiden, som normalt er helt ens fra gang til gang, vil variere både i længde og i intervaller mellem de enkelte løbetider. Skamlæberne kan være forstørrede og i nogle tilfælde kan huden omkring området blive sort. Mælkekirtlerne vil også blive forstørret. Efter at tilstanden har stået på i et stykke tid, vil huden gradvist blive fedtet og kløende. Tilstanden kan forårsage livmoderbetændelse.

Mave-tarmsygdomme: diarré og gastritis til hunde 

Mave-tarmsygdomme: diarré og gastritis til hunde 

Årsagen til et helbredsproblem kan være mange forskellige ting, såsom fødevareallergi, fødevareintolerance, infektioner, forgiftninger, kræft mv.

Symptomerne kan variere meget med opkastning, feber, dehydrering, tynd mave, nedsat appetit, vægttab, blod i afføringen, tjæreagtig afføring, slimet afføring og hyppig afføringsudskillelse.

Hvilke sygdomme forårsager hormonelle lidelser hos hunde? 

Hvilke sygdomme forårsager hormonelle lidelser hos hunde? 

Cushings syndrom er navnet på sygdommen, der skyldes eksponering for en øget mængde binyrebarkhormon i længere tid. Binyrebarkhormon produceres naturligt i binyrerne.

Nogle af de almindelige symptomer på alkoholmisbrug omfatter øget lyst til at drikke og vandladningstrang, øget appetit, hårtab, sløvhed og muskelsvaghed og øget abdominalvolumen.

Hypothyroidisme er en hormonel lidelse, der skyldes mangel på skjoldbruskkirtelhormon. Det kan være forårsaget af defekter i selve skjoldbruskkirtlen, eller i det system, der styrer produktionen af skjoldbruskkirtelhormoner. Som følge heraf producerer kroppen mindre skjoldbruskkirtelhormon, hvilket får stofskiftet til at bremse.

Hunde kan ofte blive overvægtige og sløve, og deres pels kan blive tør og tyndhåret. Disse symptomer kan også omfatte nerve- og muskellidelser.

Diabetes er en tilstand, hvor blodsukkeret stiger på grund af manglende insulinproduktion. Insulin er et hormon, der hjælper med at regulere blodsukkerniveauet.

Symptomer på overbelastning af vand kan omfatte øget tørst og vandladning, vægttab trods øget appetit, opkastning, svagt og nedtrykt humør, muskelskælven og slørede øjne.

Hvad er øjensygdomme til hunde? 

Hvad er øjensygdomme til hunde? 

Grå stær er en uklarhed af øjets linse. Dette kan være forårsaget af en række forskellige faktorer, men opstår oftest som følge af alder eller eksponering for solen.

Hunden har oplevet nedsat syn over en længere periode, og kan begynde at vove sig ud i ting. Denne tilstand udvikler sig langsomt, og øjet får en grå og uklar glød. Tilstanden er smertefri.

At have tørre øjne kan være ubehageligt og endda føre til kronisk øjenbetændelse. I værste fald kan der opstå blindhed.

En hund med øjenudflåd kan udvise symptomer som: store mængder gullig-grøn og sej flyder, der kommer fra det ene eller begge øjne; en tør næse; og øget blink eller potning i ansigtet.

Blodsygdomme og anæmi hos hunde 

Blodsygdomme og anæmi hos hunde 

Der er mange sygdomme, der kan påvirke blodet, men anæmi er en af de mest almindelige. Anæmi er en tilstand, hvor de røde blodlegemer i dit blod ikke fungerer korrekt. Dette kan forårsage træthed, åndenød og andre problemer. Der er mange forskellige årsager til anæmi, men den mest almindelige er et fald i antallet af røde blodlegemer.

Hunden begynder at opleve åndenød selv ved meget let træning. Hunden bliver træt og svag og kan udvikle blegt tandkød.

Hvad er sygdomme i nervesystemet og epilepsi til hunde 

Hvad er sygdomme i nervesystemet og epilepsi til hunde 

Epilepsi er et symptom på en unormal hjernefunktion, der kan forårsage anfald. Den nøjagtige årsag er ukendt, men mange forskellige sygdomme kan forårsage det.

Anfald kan variere meget i sværhedsgrad, fra milde trækninger eller adfærdsændringer til fuld-blæste anfald, der kan føre til bevidstløshed. Der kan være en pludselig stigning i vandladning og afføring, skum i munden og gentagen adfærd som at løbe rundt ved halen, jage fluer og så videre. Hvis en hund har en tendens til at gentage visse adfærd før anfald, kan dette være et tegn på epilepsi. Nogle hunde viser tegn på angst eller depression før anfald, ofte bliver de ophidsede eller søger kontakt umiddelbart efter anfaldet. Efter et anfald er mange hunde trætte og forvirrede, måske midlertidigt blinde eller aggressive. Varigheden af anfald varierer meget

Overvægtig

Hunden har spist mere mad, end den har brug for, sandsynligvis som følge af, hvor meget dyret har spist for meget. Kroppen indeholder for meget fedt – enten i vævene eller opsamlet i depoter.

Problemer:

Du kæmper for at tabe dig, at stå op og gå er svært, du er ikke vild med at træne, og du har svært ved at pleje dig selv.

Giver tidlig behandling det bedste resultat for din hund? 

Giver tidlig behandling det bedste resultat for din hund? 

Når din hund bliver ældre, har den større risiko for at pådrage sig sygdomme og udvikle aldersrelaterede skavanker. Jo tidligere disse tilstande opdages og behandles, jo mindre er sandsynligheden for, at din hund kommer til skade af dem. Det betyder, at det er særligt vigtigt, at du regelmæssigt gennemgår din hund og er opmærksom på deres adfærd og adfærd.

Du skal kontakte en dyrlæge ved følgende 

Du skal kontakte en dyrlæge ved følgende 

Hvis du bemærker nogle af følgende tegn hos dit kæledyr, skal du sørge for at tage dem med til dyrlægen: unormale hævelser, sløvhed, træthed, ubehag, nedsat appetit, vægttab, besvær med at tygge eller synke mad, savlen, stivhed i gang eller bevægelse, smerte, drikke og vandladning mere end normalt, opkastning, tynd eller blodig afføring, hurtig vægtøgning eller stor mave, pludselig nedsat syn eller hørelse. Husk endelig, at kæledyr også kan udvikle DÅRLIGE hud- og pelssymptomer (f.eks. at fange meget; sår eller misfarvninger; unormal adfærd).

Hvilke sygdomme kan hunde få?

i slutningen af artiklen 

Tak fordi du læste med! Jeg håber, at denne artikel har hjulpet dig med at forstå risikoen for nogle almindelige sygdomme, som hunde kan få. Som altid, hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer, bedes du kontakte din dyrlæge.

maxi dog

wael82
Author: wael82

Skriv et svar