Hjem / Uncategorized / Hundeavl: hårdt men fantastisk

Seneste nyt

12 jul
Uncategorized
44 views
0 kommentarer

Hundeavl: hårdt men fantastisk

Hundeavl: hårdt men fantastisk. Hvalpe er unægteligt yndige, men de vokser hurtigt og kan hurtigt efterlade dig med flere små afkom, som kræver masser af opmærksomhed og ofte tilsmudser tæpperne og tygger sig igennem dyre møbler. Derudover er det et kæmpe engagement at være opdrætter. Du skal passe på ikke bare tævehunden og hendes hvalpe, men også køberne af hvalpene. Det koster penge at være opdrætter, så hvis uheldet er ude, får du måske ikke engang, hvad du har betalt for hvalpen. Men mange mennesker føler stadig, at det er det værd. Men hvis du virkelig vil opdrage et kuld hvalpe, er der nogle ting, du bør huske på.

Hvalpe er unægteligt yndige, men de vokser hurtigt og kan hurtigt blive en økonomisk belastning. Derudover er det et alvorligt ansvar at være opdrætter. Du har et ansvar overfor tævehunden, hvalpene og købere af hvalpe. Det koster penge at være opdrætter, og hvis uheldet er ude, får man ikke engang de penge, man har brugt på selve hvalpen. Alligevel tror mange mennesker, at det er det værd. Her er nogle ting, du skal overveje, hvis du overvejer at blive opdrætter:Få en eksteriørbedømmelse

Hvis du gerne vil have en eksteriørvurdering af din hund, altså en erklæring, der fortæller, om den opfylder racestandarden med hensyn til udseende og fysik, er der en god måde at gå til. Et godt sted at få hende bedømt ville være ved et eller to anerkendte udstillinger. En erfaren opdrætter kan sikkert hjælpe dig med disse oplysninger, men ønsker du dine hvalpe registreret og stamtavle med DKK ( Dansk Kennel Klub ), skal tæven have vundet en andenpræmie på en anerkendt udstilling.

Hundeavl: hårdt men fantastisk

Krav fra kennel klub og race klub

Før du får din hund avlet, er der et par ting, du skal tage højde for. For det første skal din tæve opnå en anerkendt præmie på en udstilling eller opdrættes i en velrenommeret raceklub. Dansk Kennel Klub kan også have avlsrestriktioner, såsom sundhedskrav, der skal være opfyldt for at få lov til at avle. Nogle undersøgelser, der kan være påkrævet som opdrætter, omfatter: en øjenundersøgelse, røntgenfotografering af hofter og albuer og en undersøgelse af skjoldbruskkirtlen.

Avlsklubber har ofte forskellige kuldkrav, og Dansk Kennel Klub stiller krav, før du kan registrere dine hvalpe og stamtavle dem. Du skal være bekendt med disse regler inden parring, og sørge for at både han og hun opfylder alle kravene. Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvilke krav der er til forældredyrene, har nogle raceklubber et avlsudvalg, som du kan henvende dig til for at få hjælp.

Avlsklubber har forskellige regler om, hvilken type kuld der er tilladt, og Dansk Kennel Klub har specifikke krav, som skal være opfyldt, før en hvalp kan registreres og stambogseres. Du skal stifte bekendtskab med disse regler før avl, og sikre dig, at både hannen og hunnen opfylder alle kravene. Nogle raceklubber har et avlsudvalg, som man kan bede om hjælp til at forstå, hvilke krav der er til forældredyrene.

Hundeavl: hårdt men fantastisk
Tænk på temperamentet

Det er vigtigt at vurdere tævens temperament. Hvis du har en brugshund, skal den mentaltestes (inden for visse racer er dette obligatorisk), men det vigtigste er, at din tæve er en velfungerende hund, der omgås mennesker og andre hunde uden at være hverken aggressiv eller bange. . Det er også vigtigt at vide, om din hunds temperament falder inden for racens standard. Avl handler om at bevare racen, og samtidig forbedre specifikke egenskaber i overensstemmelse med racens standard.

Hundeavl: hårdt men fantastisk

Sæt dig ind i racen

Hvis du overvejer at opdrætte et kuld hvalpe, skal du sørge for at lave din research først. Dette inkluderer at lære om den race, du har valgt, samt hvilken slags liv du gerne vil have for dine hvalpe. Det er vigtigt at sætte dem ud i verden på den bedst mulige måde.

Hvis du planlægger at få et kuld hvalpe, bør du gøre din research først. Du bør også overveje, hvilken slags liv du ønsker for dine hvalpe ved at give dem verden.

Hundeavl: hårdt men fantastisk

Find hvalpekøbere

Det er essentielt at være i kontakt med nogen, der er interesseret i de hvalpe, du skal opdrætte. Forestil dig, hvis din tæve føder 7-8 eller flere hvalpe. Dette er måske ikke en nem opgave, især i betragtning af at det er dit første kuld. Selvom du vil have flere seks måneder gamle, der løber rundt i huset, er der en god chance for, at en af dem kommer i problemer. Derudover kan det være svært at have flere hvalpe sammen at træne dem til at blive gode medborgere i stuen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en, der er interesseret i de hvalpe, du opdrætter, vil kontakte dig på forhånd. Forestil dig at have 7-8 eller flere hvalpe, som du måske skal finde en måde at slippe af med. Det kan være en ganske skræmmende opgave, især hvis dette er dit første kuld. Ikke kun skal du bekymre dig om den lille vildbasse, men også hvalpene selv. At have flere unger sammen kan gøre det svært at give dem al den stimulering og socialisering, de har brug for.

Når du er opdrætter, vil du naturligvis gerne sikre dig, at dine hvalpe kommer til det bedst mulige hjem. Så det er normalt ikke en god idé at sælge til den første person, der reagerer på en annonce, i et forsøg på at komme af med hvalpene så hurtigt som muligt. Giv dig selv god tid til at lære de mennesker at kende, der virkelig er interesserede i dine hvalpe!

Når du er opdrætter, er det vigtigt at sørge for, at dine hvalpe får et godt hjem. Så hvis du tilfældigvis møder nogen, der virker som en god pasform til dine hvalpe, skal du sørge for at give dem en chance. Det er normalt ikke en god idé at sælge dine hvalpe hurtigt, for at komme af med dem så hurtigt som muligt. Giv dig selv god tid til at lære de mennesker at kende, der virkelig er interesserede i at købe dine hvalpe!

Hundeavl: hårdt men fantastisk

En god opdrætter har erfaring

Mange mennesker tror, at så snart de har en hund, er det bare et spørgsmål om at komme i gang. Find en hanhund og lad dem parre sig. Når de gør det, skal du bare læne dig tilbage og vente på, at hvalpene kommer ud. Men hvis du vil være seriøs omkring avl af hunde, er der utroligt mange ting, du skal overveje.

Der er mange historier om, hvordan opdrættere interesserede sig for hunde og begyndte at avle dem, men der er ingen regler for, hvordan man bliver, eller hvor lang erfaring man skal have, før man får sit første kuld hvalpe. Men man kan i hvert fald sige, at det er en god idé at vente til man har nogle års erfaring med hunde.

Mange mennesker tror, at det er lige så nemt at blive opdrætter som at få en tæve og lade dem avle. Men hvis du vil være en seriøs opdrætter, er der utroligt mange ting, du skal overveje. Der er mange historier om, hvordan opdrættere begyndte at interessere sig for hunde og senere endda for avl, og hver historie er unik, men der er ingen regler for, hvor lang erfaring man skal have, før man kaster hatten i ringen. Men man kan i det mindste sige, at det er en god idé at vente med at blive opdrætter, indtil man har nogle års erfaring med hunde under bæltet.

maxidok

wael82
Author: wael82

Skriv et svar