Hjem / Uncategorized / Før du køber en hund, bør du vide det

Seneste nyt

16 jul
Uncategorized
50 views
0 kommentarer

Før du køber en hund, bør du vide det

Før du køber en hund, bør du vide det. Mange mennesker tror, at det at eje en hund er sjov og leg. Men sandheden er, at det er meget arbejde. Før du køber en hund, bør du gøre din research for at sikre, at du er forberedt på ansvaret. Her er nogle ting, du bør vide, før du tager springet

Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve med den de næste 8-15 år. Du bør derfor nøje overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og selskab. Derudover skal du vælge en hund, der passer til din livsstil og familie. Her er nogle tips til, hvad du skal overveje, inden du køber en hund.

Hunden har brug for nok tid fra dig

Hunden har brug for nok tid fra dig

ting du skal have for at få en glad, sund hund

Du har brug for tid til at bruge din hund. En hund bør ikke være alene hjemme i mere end 5 timer om dagen. Derudover skal du huske at lufte din hund ud mindst 1-2 timer hver dag, uanset hvor du bor. Har du et hus med have, så sørg for også at lukke hunden derud – det er ikke nok bare at lukke den ud i haven. Den trænger også til nye oplevelser og lugte udenfor huset! Udover daglige motions-, trænings- og aktiveringskrav skal du også børste og blødgøre din hund regelmæssigt. Du skal bruge mindst 1½ time hver dag bare for at interagere med din hund – ud over den tid, du ellers bruger med den.

Hunden er de voksnes ansvar 

Hunden er de voksnes ansvar 

Hvis du anskaffer dig en hund for dine børns skyld, skal du huske, at det altid er de voksnes ansvar i familien. Børnene kan afgive løfter om at tage sig af og gå tur med hunden, men når nyhedsinteressen er oparbejdet, påhviler forpligtelsen ofte forældrene. Derfor er det vigtigt for voksne i familien, der har brug for tid til at passe deres hund.

Hunden vil indgå i familiens dagligdag 

Hunden vil indgå i familiens dagligdag 

Beslutningen om at anskaffe en hund skal træffes af alle familiemedlemmer i samråd. Det er vigtigt, at alle er med på de ændringer, det vil medføre, og at der tages hensyn til det nye familiemedlem gennem hele forløbet. Du skal hele tiden tænke over det – ikke kun når du anskaffer dig en hund, men også når du planlægger deres daglige liv. Hvis du skal ud i byen, skal din hund altid tage med dig. De skal være i stand til at følge dig på ferie, hvis det er muligt – men hvis ikke, skal de passes af folk, de kender godt.

Hundens størrelse er meget vigtig før køb 

Hundens størrelse er meget vigtig før køb 

Når du overvejer størrelsen på en hund, skal du huske, at små hunde ikke forårsager så mange problemer som store hunde. De kræver også lige så meget pleje og opmærksomhed, og de spiser mere end deres større kolleger. Derudover er en lille hund nemmere at have med rundt, når du skal ud af huset – især hvis du bor i lejlighed.

Tænk på, hvad det koster at eje en hund 

Tænk på, hvad det koster at eje en hund 

Tænk over omkostningerne, før du anskaffer dig en hund. Der er mange omkostninger forbundet med at eje en hund, såsom mad, dyrlægeregninger, træning og meget mere. Hvis du ikke har råd til at bruge mindst 300-400 DkK (USD 50-70) om måneden på din hunds pasning, så kan det være bedre at genoverveje at anskaffe et kæledyr.

Er der forskel på mand og kvinde 

Er der forskel på mand og kvinde 

Der er stor forskel på han- og hunhunde, og selvom der kan være nogle undtagelser, er hovedreglen, at der er en klar skelnen mellem de to. Hanhunde har en tendens til at have sværere ved at integrere sig i familielivet og kan være lige så gode som familiekæledyr som racerene hunde, men det er sværere at forudsige, hvordan et dyr af blandet race vil udvikle sig. Omvendt vil arvelige lidelser ikke være så udtalte hos blandingsracer, fordi forældredyrenes egenskaber blandes og kan slå igennem på forskellig vis hos hvalpe. Hvis du ønsker at anskaffe dig en hund, er det vigtigt nøje at overveje, hvilken race der passer bedst ind i dit hjem, før du træffer din beslutning. Læs en eller flere hundebøger om forskellige racer, før du vælger en.

Du skal vælge den rigtige race 

Du skal vælge den rigtige race 

Når du prøver at finde den perfekte hunderace, er der mange forskelle mellem dem. For eksempel kommer forskellige hunderacer i forskellige størrelser, stilarter og temperamenter. Du kan få gratis råd og vejledning af Dansk Kennel Klub, når du skal vælge racerhund, og du kan også finde hvalpe fra én bestemt race på deres liste.

Find en god opdrætter når du vælger at købe hund 

Find en god opdrætter når du vælger at købe hund 

Når du har valgt den hunderace du ønsker, er det vigtigt at besøge flere forskellige opdrættere. Insister altid på at se tæven og eventuelle hvalpe hun måtte have født, og læg mærke til hvor sunde, glade og selvsikre de fremstår. Anmod derudover om at se under hvilke forhold kuldet er opvokset – dette vil give dig en idé om, hvorvidt hvalpene blev behandlet godt eller ej. Nogle hvalpe kan være generte eller tilbageholdende, mens andre er meget aktive. Hvis du har lidt erfaring med hunde, er det en god idé at vælge en hvalp, der falder inden for disse to yderpunkter. Hvis du kender nogen, der er velbevandret i hunderacer, så tag dem med, når du besøger potentielle opdrættere.

Køb et kursus for hunde 

Køb et kursus for hunde 

Inden du køber en hund, er det vigtigt at være opmærksom på nogle almindelige problemer, som kan undgås ved at tage et hundekursus fra Dansk Kennel Klub (DKK). Kurset afholdes på land og varer omkring tre timer. Mere information om kurset og hvordan du tilmelder dig kan findes på DKK hjemmeside: www.dansk-kennelklub.dk  og www.dyrenesbeskyttelse.dk.

Før du køber en hund, bør du vide det

slutningen af artiklen 

Før du køber en hund, er det vigtigt, at du gør din research og ved, hvad du kan forvente. Jeg håber, at denne artikel har givet dig stof til eftertanke og hjulpet dig med at træffe en informeret beslutning. Jeg vil meget gerne høre fra dig – hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så læg dem venligst nedenfor. Tak fordi du læste!

Jeg håber, at denne artikel har givet dig nogle ting at tænke over, før du køber en hund. De er vidunderlige dyr, men de er også et stort ansvar. Vær sikker på, at du er klar til det ansvar, før du tager springet.

hund

MAXIDOG

wael82
Author: wael82

Skriv et svar